Connect with us

Društvo

U ODNOSU NA 2019.-u godinu: Za četiri mjeseca 25% manje vozila kroz Sozinu

Published

on

Tokom prva četiri mjeseca ove godine kroz tunel Sozina prošlo je 25% manje vozila u odnosu na 2019. godinu, kazao je direktor sektora za promet i održavanje u preduzeću “Monteput” Andrej Mihailović. On ističe da je tokom praznika promet vozila kroz tunel Sozina bio pojačan u odnosu na vrijeme koje je za nama kada je promet bio mnogo slabiji nego smo navikli. Napominje da zabrana saobraćaja vikendom mnogo utiče na promet vozila kroz Sozinu i dodaje da radnim danima prođe skoro duplo više vozila u odnosu na vikend.

“U ponedjeljak je prošlo 9.260 vozila što je za ovo doba godine zavidan promet, prije toga prosječno smo imali oko 5,5 hiljada vozila, već ovih dana je oko 6.000 vozila”, precizirao je Mihailović za Jutarnji program Televizije Crne Gore.

I ovog vikenda je važila zabrana međugradskog saobraćaja pa je, kaže Mihailović, bilo mnogo manje vozila nego radnim danima.

“Vikendom se ta brojka kreće negdje oko 3 hiljade, tako je bilo i ovog vikenda, malo preko 3 hiljade, tako da zabrana saobraćaja vikendom mnogo utiče na promet vozila kroz Sozinu”, kazao je Mihailović i napominje da skoro duplo više bude vozila radnim danima u odnosu na vikend.

Prošlog mjeseca kroz Sozinu, kako dodaje, prošlo je 135 hiljada vozila što je, kako navodi, 25% manje u odnosu na 2019. godinu.

U Monteputu se nadaju da će lijepo vrijeme donijeti i bolji promet te da će se rezultati približiti prometu iz 2019. godine.

“U aprilu 25% vozila manje i to je i za prva 4 mjeseca u odnosu na 2019. godinu ali je za prethodnu godinu mnogo više”, zaključio je Mihailović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije