Connect with us

Politika

DNP KRIVOKAPIĆU: Ili rekonstrukcija ili izbor nove Vlade

Published

on

Glavni odbor Demokratske narodne partije odlučio je da pozove na razgovor premijera Zdravka Krivokapića kome će ponuditi rekonstrukciju Vlade, u koju bi ušli političari iz stranaka koje podržavaju aktuelnu izvršnu vlast, a na čijem čelu bi ostao Zdravko Krivokapić. Ukoliko premijer Krivokapić odbije takav modalitet, DNP bi inicirao izbor nove Vlade, sastavljene od aktuelne parlamentarne većine i stranaka manjinskih naroda, na čijem čelu ne bi bio Zdravko Krivokapić, saopšteno je iz te partije.

Glavni odbor je govorio i o, kako su naveli, nedosljednosti Krivokapića kao i poziciji koalicije na vlasti u današnjem političkom trenutku.

“Nakon uvodnog izlaganja Kneževića, u raspravi je učestvovao veći broj članova GO DNP, koji su iskazali nepodijeljene stavove da su DNP i vladajuća koalicija dosad trpjeli brojne oblike marginalizacije od strane premijera Krivokapića, koji je ignorisao činjenično stanje da je, upravo zahvaljujući većinskim glasovima Koalicije “Za budućnost Crne Gore”, izabran za predsjednika Vlade”, navodi se u saopštenju.

Iz DNP-a su kazali da će Krivokapiću ponuditi da bude na čelu rekonstruisane Vlade, u suprotnom će inicirati izbor nove bez njegovog učešća.

“Vjerujući da ovako predloženi modalitet u potpunosti štiti interese građana koji su Koaliciji “Za budućnost Crne Gore” dali podršku, Glavni odbor je zadužio predsjednika Partije i poslanike DNP-a da i po cijenu novih izbora, koje bi pripremila Prelazna Vlada, istraju u ovim nastojanjima”, navodi se u saopštenju.

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević dobio apsolutnu podršku svih članova Predsjedništva partije na tajnom glasanju koje je sam inicirao.

Glavni odbor je na kraju sjednice takođe iskazao snažnu podršku daljem radu i aktivnostima predsjednika DNP, Milana Kneževića.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije