Connect with us

Politika

DPS HERCEG NOVI: Lokalna vlast obmanula i osobe sa invaliditetom

Published

on

Aktuelna lokalna vlast u Herceg Novom obećala je prije četiri godine da će ukloniti sve fizičke prepreke na šetalištu i trgovima koje osobama s invaliditetom otežavaju ili onemogućavaju slobodno kretanje, ali je to bila još jedna u nizu njihovih obmana, saopšteno je iz DPS-a Herceg Novi.

“Lokalna hercegnovska uprava, poznata kao svjetski rekorder u neispunjenim obećanjima, još jednom je na konkretnom primjeru dokazala koliko je neodgovorna i manipulativna u rješavanju potreba čak i najranjivih populacija.

Da je bilo imalo volje i želje da se ovo pitanje riješi to se moglo postići u relativno kratkom roku, kao što su recimo vrlo efikasno uspjeli da se pozabave pozicioniranjem svojih funkcionera. Posebno brine kada se zna da su u Herceg Novom manje više iste osobe već dvije decenije vode lokalnu vlast, a ovo pitanje ostaje neriješeno.

Očito je da lokalna vlast o problemima osoba sa invaliditetom niti šta zna, niti ima volje da se suoči sa rješavanjem tih problema.

Zbog toga su potrebne promjene! Promjene za bolji Novi koje garantuje Evropski tim”, navodi se u saopštenju DPS-a Herceg Novi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije