Connect with us

Politika

GI 21. MAJ: Krivokapićeva vlada u stalnom bijegu od suočavanja sa temeljnim vrijednostima

Published

on

Opšte je poznato da je Krivokapićeva vlada, pored toga što još uvijek niko ne zna  njen program rada, u stalnom bijegu od suočavanja sa temeljnim vrijednostima bez kojih je, kako kažu u saopštenju, nezamisliva evropska perspektiva Crne Gore.

“Zato ne iznenađuje što iz dana u dan prisustvujemo ispadima koji revoltiraju domaću i regionalnu javnost. Iza deklarativne proevropske retorike krije se Vlada čije lice je uronjeno u politiku koju je Zapad srušio još prije dvije decenije. Iza navodne proatlantske retorike krije se Vlada koja bi najradije utekla iz NATO pakta. Zato i nije čudno što svjedočimo nestvarnim političkim deformacijama. Premijer vodi vladu u državi koju nije želio, potpredsjednik je ekološki aktivista koji je opsjednut hapšenjima, tzv. eksperti su pretežno karijerni početnici, klerikalizovani ministri se klanjaju ratno-huškačkim episkopima. Istovremeno, ministar pravde izvrgava ruglu Haški tribunal i genocid u Srebrenici relativizuje po uzoru na sve glavne aktere zločinačke velikosrpske politike.” – navodi se u saopštenju.

“Preostaje samo da Tužilaštvo javno negiranje genocida od strane ministra Leposavića okvalifikuje kao prekršaj za koji se izriče novčana kazna od 30 eura, dok će premijer  “objasniti” javnosti da se radi o neshvatanju vjerujećeg i “sentimentalnog” ministra pravde. Time će se nastaviti politika udaljavanja Crne Gore od Brisela i Vašingtona, ali kada je već tako važno je da najšira javnost što prije prepozna antievropski karakter sadašnje vlasti.”

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije