Connect with us

Politika

JOKOVIĆ: Popis mora biti održan ove godine

Published

on

Joković / Foto: Pobjeda

Socijalistička narodna partija smatra da popis stanovništva mora biti održan ove godine, kazao je lider te stranke Vladimir Joković, navodeći da vjeruje da će to biti jedan od najslobodnijih i najdemokratskijih popisa koji su ikad održani u Crnoj Gori.

Joković je za Dan kazao da je jako važno da građani znaju da kad dođe do popisa, da se na njemu mogu i trebaju izjasniti po svakom pitanju slobodno i bez ikakvih pritisaka.

On je kazao da pri popisu stanovništva treba postaviti sva pitanja koja su i inače postavljana, kako bi znali i imali relevantne podatke o svim aktuelnim temama u Crnoj Gori.

“Oni koji žele da se neka pitanja izbace iz budućeg popisa (poput izjašnjavanja o jeziku i religijskoj i nacionalnoj pripadnosti), vjerovatno to rade jer znaju da su možda falsifikovali ili vršili pritisak na određenu populaciju da se po pojedinim pitanjima drugačije pišu nego što se objektivno osjećaju”, rekao je Joković.

On je upitao, da ako neko smatra da nešto treba da se izostavi, zašto to nije tražo 2013. godine na popisu nego tek sada.

Joković je poručio da je najbitnije od svega da niko ne treba da se plaši šta će taj popis da pokaže.

“Nego svi, apsolutno rasterećeno, treba da dočekamo da se građani bez ikakvog pritiska od strane bilo koga izjasne po svakom pitanju”, kazao je Joković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije