Connect with us

Politika

PODNIO OSTAVKU: Nebojša Medojević više nije poslanik

Published

on

Lider PzP-a Nebojša Medojević podnio je danas ostavku na poslaničko mjesto u Skupštini Crne Gore. Nakon toga, Skupština je konstatovala njegovu ostavku, čime mu predstaje mandat poslanika. O tome ćemo biti obaviješten DIK, radi popune upražnjenog poslaničkog mjesta.

Na konferenciji za medije Medojević je saopštio i da je odlučio da povuče njegove amandmane na Budžet.

“Time su se stekli uslovi da ja ispunim svoje obećanje koje sam dao prilikom izbora Vlade. Ja danas podnosim ostavku na poslaničko mjesto u parlamentu”, naveo je Medojević i potpisao odluku o tome.

Medojević kaže da nema informacije da je postignut dogovor sa mitropolitom SPC Joanikijem oko glasanja za budžet i rekonstrukcije Vlade.

Medojević podsjeća da nije prisustvovao večeri kod mitropolita Joanikija, kao i da nije ni bio pozvan. Ne zna, kako dodaje, za bilo kakav dogovor Andrije Mandića i Milana Kneževića sa mitroplitom.

„Štetno je miješanja crkve u političke prilike u Crnoj Gori“, kazao je Medojević i podsjetio da je to njegov stav od ranije.

Ističe da se crkva, kojoj i sam pripada, nekorektno odnijela prema DF-u, jer su, kako kaže, jasno stali na stranu drugih partija, tokom lokalnih izbora u Nikšiću i Herceg Novom.

On kaže i da je DF spreman da ispoštujemo svaki zahtjev SPC, koji se odnosi na status i položaj crkve u Crnoj Gori.

„Ne slažem se da bilo koja crkva utiče na izglasavanje budžeta ili bilo kakva kadrovska pitanja ili izbor Vlade“, kazao je Medojević.

2 Comments

2 Komentara

  1. Valter

    08.06.2021. at 22:53

    Saradnik GRU

  2. Jovo Z

    09.06.2021. at 19:29

    Da neće možda u Budimpeštu?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije