Povežite se sa nama

Politika

U PARLAMENTU: Premijera pitaju o opstanku Vlade, dijalogu, sezoni…

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić odgovaraće na pitanja poslanika 29. jula, u okviru premijerskog sata.

Šef kluba poslanika DPS-LP Danijel Živković pitaće premijera kada će pokrenuti pitanje povjerenja Vladi na čijem je čelu, imajući u vidu da je izgubila povjerenje parlamentarne većine.

U ime kluba poslanika SDP-Albanska koalicija “Jednoglasno” Raško Konjević će pitati premijera da li postoji njegova odgovornost zbog lošeg stanja i ambijenta u zemlji.

“Ili mislite da svi građani treba da budu taoci Vaše želje da, pošto-poto, ostanete u fotelji premijera? Šta namjeravate da uradite kako bi zemlja učinila korak naprijed i izašla iz stanja agonije u koju je dovela i Vaša vlada? Da li ste spremni da sa opozicijom otvorite ozbiljan proces saradnje i dijaloga o rješavanju otvorenih pitanja posebno u političkoj, ekonomsko socijalnoj, bezbjednosnoj, integracionoj, kao i u oblasti funkcionisanja institucija i sistema u cjelini?”, pitaće Konjević.

Poslanik Socijaldemokrata Ivan Brajović u pitanju podsjeća daje Krivokapić bio nosilac liste koalicije “Za budućnost Cme Gore” te da je poslije izbora 30. avgusta potpisao sporazum sa nosiocima lista druge dvije koalicije sa kojima je kasnije formirao Vladu.

“Stavovi iz tog sporazuma su u potpunoj suprotnosti sa stavovima većine vašeg biračkog tijela, onih glasača koji su glasali za koaliciju koju ste predvodili na izborima. Kako danas, poslije komunikacije sa međunarodnim partnerima i dosadašnjeg iskustva sa partnerima sa kojima vršite vlast, vidite svoju poziciju?”, pita Brajović.

Predsjednik Kluba poslanika Crno na bijelo Miloš Konatar pitaće Krivokapića koji je plan aktivnosti Vlade u smislu sprovođenja neophodnih reformi kako bi Crna Gora postala naredna članica EU i kako bi se istinski izgradila kao građanska, evropska i ekološka država.

Poslanik Demokrata Boris Bogdanović pitaće premijera kakve su njegove ocjene ovogodišnje ljetnje turističke sezone imajući u vidu da, prema podacima nacionalne i lokalnih turističkih organizacija, broj turista svakodnevno raste.

“Kakva je dosadašnja ljetnja turistička sezona u poređenju sa 2019. godinom? Da li je prema Vašem mišljenju, kao i prema informacijama nadležnih državnih organa i turističkih organizacija, na turističku sezonu uticala negativna i izuetno prljava kampanja koja se vodila i vodi kako u Crnoj Gori, tako i van nje?”, navodi Bogdanović u pitanju.

Poslanicu Bošnjačke stranke Kenanu Strujić Harbić interesuje dokle se stiglo sa rekonstrukcijom magistralnog puta M-6 Pljevlja Mihajlovica, regionalnog puta R-3 Pljevlja – Metaljka, I faza Pljevlja Krće i izgradnjom puta Vrulja Mijakovići.

“Realizacija pomenutih infrastrukturnih projekata je od izuzetnog značaja za Pljevlja i uopšte sjever Crne Gore, kako se obezbijedila kvalitetna povezanost sa zemljama okruženja”, ocjenjuje Strujić Harbić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije