Connect with us

Politika

VLADA PRODAJE DVA “MAJBAHA”: Novac ide ugroženim građanima

Published

on

Premijer Zdravko Krivokapić rekao je da će se novac koristiti “za pomoć ugroženim građanima i unaprjeđenje socijalne pravde u državi”

“Vlada je danas usvojila predlog za pokretanje postupka prodaje dva vozila Mercedes Maybach koji su u državnom vlasništvu.”

“Sredstva od prodaje ovih vozila biće uplaćena u budžet Crne Gore, a koristiće se za pomoć ugroženim građanima i unapređenje socijalne pravde u državi”, naveo je premijer Zdravko Krivokapić na svom Tviter nalogu.

Krivokapić je u video poruci kazao da je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja zaduženo da angažuje procjenitelja koji će procijeniti vrijednost vozila i oformiti komisiju za njihovu prodaju do naredne redovne sjednice Vlade.

Premijer je izjavio da će nakon toga biti objavljen međunarodni javni poziv za učešće na javnom nadmetanju.

“Javni poziv će trajati osam dana a nakon toga će biti organizovana javna aukcija na kojoj će javno i transparentno biti izabran najbolji ponuđač”, rekao je Krivokapić.

Jedan od mercedes “majbaha”, koristi predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, a drugi je dok je bio premijer koristio aktuelni poslanik DPS-a Duško Marković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije