Connect with us

Politika

VUKOVIĆ: I dalje važi odluka SO Podgorice o dodjeli placa CPC

Published

on

lavni grad još nije dobio zvaničnu odluku: Vuković - Foto: RTCG

Odluka Vlade Crne Gore da poništi dodjelu zemljišta Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC) za izgradnju vjerskog objekta u suprotnosti je “sa temeljnim pravnim načelima moderne civizilacije”, ocijenio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Vlada je juče poništila odluku svojih prethodnika, kojom se dozvoljava Skupštini opštine (SO) Glavnog grada da dodjeli plac Crnogorskoj crkvi za izgradnju hrama ispod Gorice.

Premijer Zdravko Krivokapić je tada rekao da niko nema pravo da “krčmi” državnu imovinu i da je ta odluka donijeta u  tehničkom mandatu bivše Vlade.

Međutim, podgorički parlament glasao je da se CPC-u ustupi ova parcela.

Vuković tvrdi da je važeća odluka Skupštine Glavnog grada, jer im zvanična odluka još nije dostavljena. Kaže da se Glavni grad o takvoj odluci informisao iz medija i  od kolega iz opozicije.

“Mi i dalje nemamo zvaničan dokument. Da bismo bili obaviješteni, to mora biti zavedeno na arhivi. Ja sam to provjeravao i nakon radnog vremena juče, i mi takav dokument nijesmo dobili. U međuvremenu, Skupština Glavnog grada je donijela odluku o prenosu vlasništva nad parcelom CPC-u za potrebe izgradnje vjerskog objekta”, kazao je Vuković u emisiji Hronika Podgorice na TVCG.

1 Comment

1 Komentar

  1. Pingback: POSJEDOVNI LIST PARCELE CPC: U katastru nema upisanih tereta, spor pokrenuo Džomić – Portal Luca

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije