Connect with us

Politika

MEDOJEVIĆ TVRDI: Jedino DF-u odgovaraju izbori, zato ih jedini pominje

Published

on

Jedini demokratski i evropski izlazak iz aktuelne političke krize je formiranje tehničke Vlade za izbore, čišćenje biračkog spiska, postavljanje politički neutralnog menadžmenta RTCG-a i smjena korumpiranog i politički ostrašćenog SDT-a, ocijenio je lider PzP-a Nebojša Medojević.

“Neka građani kažu ko je slagao i izdao, a ko nije. DF je siguran u svoju principijelnu politiku u interesu naših građana i države Crne Gore”, poručio je Medojević.

On smatra i da je sasvim prirodno da premijer Zdravko Krivokapić, Demokrate i URA, kako je rekao, konvergiraju političkom savezu sa DPS-om.

“Potpisnici Sporazuma od 08. septembra 2020. su se saglasili sa dvije važne političke odrednice koje ih spajaju, da se nastavlja se unutrašnja i spoljna politika DPS-a, to jeste da nema promjena, i da je DF, kao simbol pomirenja i promjena, zajednički neprijatelj”, rekao je Medojević.

Ovaj politički postizborni inženjering je, kako je ocijenio, neodrživ i pogrešan jer građani za to, kako kaže, nijesu glasali.

“I zato jedino DF-u odgovaraju izbori i zato ih DF jedini i pominje. Vlast se ne može uspostaviti prevarom birača i izdajom političkih principa. Vlada ne može da vlada ako izgubi podršku većine. To su osnovni demokratski principi i u SAD i u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji”, rekao je Medojević.

Opasno je, kaže, kada Vladu formira krupni kapital koji sprovodi politiku i štiti interese globalne duboke države i centara moći van Crne Gore.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije